Nasza firma

Misja

Jesteśmy zespołem ludzi kierującymi się pasją i wartościami w życiu oraz w biznesie. Chcemy być wzorem jakości i rzetelności na rynku.

Misja

Wizja

Rozwój jest dla nas bardzo ważny, ale mimo globalnego zasięgu, chcemy pozostać rodzinną firmą z wartościami. Każdego dnia dostarczamy naszym klientom produkty najwyższej jakości, dopasowane do ich indywidualnych potrzeb i oczekiwań.

Wizja

Nasze wartości

  • Jakość

    Jakość

    To dla nas priorytet we wszystkich działaniach. Nie uznajemy kompromisów! Dbamy o każdy etap produkcji, aby zachować pełną powtarzalność i zawsze najwyższą jakość!

  • Tradycja

    Tradycja

    Od 30 lat korzystamy z najlepszych, tradycyjnych receptur, które umiejętnie łączymy z nowoczesną technologią.

  • Innowacja

    Innowacja

    Z dumą mówimy o sobie innowatorzy. Codziennie pracujemy nad nowymi rozwiązaniami tworząc nowe trendy i wyznaczając standardy na rynku słodkich wypieków.

  • Smak

    Smak

    Prawdziwa jakość przejawia się w niepowtarzalnym smaku. W produkcji naszych słodkości wykorzystujemy wiedzę, doświadczenie i najlepsze składniki.

Certyfikaty

W naszych parkach produkcyjnych korzystamy z wielu innowacyjnych rozwiązań w zakresie technologii, produkcji, magazynowania oraz logistyki produktów.

Posiadamy najważniejsze, międzynarodowe certyfikaty, dzięki którym możemy zagwarantować najwyższą jakość i bezpieczeństwo produkcji.

                                                   

IFS

IFS. Międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności opracowany w 2002 roku przez przedstawicieli niemieckiego handlu detalicznego. Jest standardem powszechnie uznawanym w całej Europie Zachodniej (z wyjątkiem Wielkiej Brytanii, gdzie obowiązuje standard BRC).

BRC

BRC to międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności, który został opracowany w 1998 roku przez British Retail Consortium (Wielka Brytania). BRC to zbiór zaleceń i wytycznych dla firm działających w sektorze przemysłu spożywczego, zwłaszcza hipermarketów (przede wszystkim hipermarketów brytyjskich) oraz firm dostarczających własne marki (tzw. private labels). Uzyskanie przez firmę certyfikatu BRC dla całej marki produktów lub dla konkretnego produktu to gwarancja, że dany produkt pomyślnie przeszedł specjalistyczne testy i inspekcje, jest wysokiej jakości i jest bezpieczny dla konsumentów.

HACCP

HACCP  jest systemowym postępowaniem mającym na celu zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności poprzez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń bezpieczeństwa żywności z punktu widzenia jaj jakości zdrowotnej oraz ryzyka wystąpienia tych zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji żywności .Jest to również system mający na celu określenie metod ograniczania tych zagrożeń oraz ustalenie działań naprawczych.

Kodeks Żywnościowy czyli Codex Alimentarus jako najwyższe międzynarodowe gremium i autorytet w dziedzinie żywności definiuje system HACCP jako taki system, który:
- Identyfikuje
- Ocenia
- Kontroluje (opanowuje) zagrożenia istotne dla bezpieczeństwa żywności

HALAL

HALAL potwierdza zgodność z wymaganiami dotyczącymi produkcji, pakowania i przechowywania produktów w kulturze muzułmańskiej, stanowiąc gwarancję, że produkty są wytwarzane zgodnie z normami prawa islamskiego. Halal w prawie muzułmańskim definiuje dozwolone rzeczy i czynności.

RSPO

RSPO Jesteśmy odpowiedzialną firmą, która dba o środowisko naturalne i nie przyczynia się do degradacji lasów tropikalnych.

Historia
jednej rodziny



Historia firmy Stokson to dzieje sukcesu, który wkracza już w trzecie pokolenie. Historia przeszłości, teraźniejszości i przyszłości genialnej i wytrwałej w dążeniu do celu polskiej rodziny – to ona właśnie stoi za samą marką, jej sukcesem i ekspansją na międzynarodową skalę.

cudzysłów

Jak powstała nasza firma

  • 1990

    1990


    Powstaje nasza firma

    Od początku specjalizujemy się w produkcji pączków wytwarzanych na bazie własnej, tradycyjnej receptury. Początkowo wytwarzamy i sprzedajemy pączki w niewielkim lokalu mieszczącym się na głównej ulicy handlowej Chorzowa. Rok później, w innej części miasta powstaje niewielki Zakład Produkcji Pączków.

  • 2004

    2004


    Otwarcie nowego Zakładu w Chorzowie

    W 2004 roku uruchomiliśmy nowoczesny Zakład Produkcyjny, wyposażony w innowacyjną linię do produkcji pączków, których rodzinna receptura w dalszym ciągu pozostaje bez zmian. W tym czasie rośnie zatrudnienie, a nasze pączki trafiają do ponad 1000 sklepów zlokalizowanych w pięciu województwach.

  • 2008

    2008


    Zaczynamy współpracę z wielkimi sieciami handlowymi

    W 2008 roku rozpoczęliśmy współpracę z sieciami handlowymi, dzięki której już dwa lata później nasze pączki były dostępne w sklepach w całej Polsce.

  • 2013

    2013


    Uruchomienie produkcji Donutów

    W 2013 roku w Piekarach Śląskich uruchamiamy nowy zakład produkcyjny wyposażony w najnowocześniejsze linie produkcyjne. Dzięki inwestycjom poszerzamy asortyment o Donuty, stając się pionierowym polskim producentem prawdziwych, opartych na oryginalnej, amerykańskiej recepturze Donutów.

  • 2015

    2015


    Rozpoczynamy export naszych słodkości

    Z powodzeniem rozpoczęliśmy sprzedaż naszych wyrobów na rynkach zagranicznych, dzięki czemu obecnie docieramy na wszystkie kontynenty, do 34 krajów świata!

  • 2017

    2017


    Zakończenie rozbudowy zakładu w Piekarach Śląskich

    Nowa hala produkcyjna wyposażona w 3 nowoczesne linie produkcyjne, dwa duże magazyny oraz komfortowy budynek biurowy. Dzięki innowacyjnym rozwiązaniom produkcyjnym w niedługim czasie wprowadziliśmy na rynek Muffiny oraz Cookiesy produkowane na oryginalnych recepturach, a także poszerzyliśmy asortyment o tradycyjne drożdżówki w wielu wariantach smakowych.

  • 2020

    2020


    Lider w produkcji słodkich wypieków w Polsce i jeden z największych producentów w tej części Europy

    Wraz z ciągłym rozwojem naszej firmy stale rośnie zatrudnienie oraz infrastruktura. Nadal rozwijamy naszą obecność na rynkach międzynarodowych. Jesteśmy wzorcem jakościowym na rynku, czego dowodem są zdobyte międzynarodowe certyfikaty.

Stokson

To oferta pełna słodkości wyrabianych w oparciu o oryginalne receptury. Ich rzemieślniczy charakter przejawia się w kształtach i dekoracjach, które oddają ducha domowych wypieków.

Dooti Donuts

Charakterystyczne, amerykańskie donuty są podstawą oferty Dooti Donuts. Wyróżnia je oryginalna receptura, doskonały smak, szeroki wybór nadzień, polew i posypek, które razem tworzą wyjątkową całość.

Funbake

To marka stworzona z myślą o miłośnikach najlepszych amerykańskich wypieków. Oferta FunBake to wyjątkowe produkty najwyższej jakości.