Nasza technologia

Jakość jest dla nas najważniejsza

Jakość jest dla nas najważniejsza. Skrupulatnie przestrzegamy norm, by skutecznie rozwijać firmę, a naszym klientom zapewnić pełną satysfakcję.

"Jakość to suma szczegółów, które pozwalają uzyskać najlepszą wersję produktu."

nasza-technologia-liczby nasza-technologia-liczby
  • 0

    certyfikatów

  • 0

    etapów kontroli

  • 0

    nowoczesnelaboratoria

  • 0

    dni nieustannej kontroli

Doświadczeni technolodzy

Mamy doświadczonych technologów wyposażonych w nowoczesne zaplecze badawczo rozwojowe. Dzięki temu możemy skutecznie śledzić globalne trendy, udoskonalać nasze produkty, a także dostarczać dopasowaną do potrzeb ofertę.

Doświadczeni technolodzy

Jakość w każdym procesie

  • DOSTAWY

    Wybieramy solidnych dostawców, którzy spełniają najwyższe standardy.

  • CERTYFIKATY

    Jakość dostawców potwierdzoną certyfikatem sprawdzamy przy każdej dostawie.

  • KONTROLE

    Szczegółowo sprawdzamy każdy etap produkcji.

  • SZKOLENIA

    Stawiamy na rozwój, dlatego nasi pracownicy korzystają z szerokiej oferty szkoleń.

  • Zdjęcie
  • ODPOWIEDZIALNOŚĆ

    Jesteśmy odpowiedzialni za każdy produkt, który powstaje w naszej firmie.

Nowoczesne laboratoria

Posiadamy nowocześnie wyposażone laboratoria do kontroli jakości, w którym spotykają się ludzie pełni pasji. Dzięki ich doświadczeniu oraz najnowszej aparaturze badawczej do rąk klienta trafia zawsze pełnowartościowy i powtarzalny produkt.

Nowoczesne  laboratoria

Technologia

Tworząc nasze słodkości, korzystamy z najbardziej zaawansowanych technologii. Korzystamy z:

  1. Zautomatyzowanego parku produkcyjnego.
  2. Najlepszych i najbardziej innowacyjnych linii produkcyjnych:
    • Linia MUFFIN i COOKIES - zaprojektowana i zbudowana z uwzględnieniem pożądanej, amerykańskiej charakterystyki produktów.
    • CIASTA DROŻDŻOWE i FRANCUSKIE – zaprojektowana w taki sposób, by odtworzyć charakterystyczne procesy produkcji wyrobów tradycyjnych.
    • DO PRODUKTÓW SMAŻONYCH - zakupiona od renomowanego producenta sprzętu, oparta o najbardziej pożądaną technologię produkcji wyrobów smażonych. 
  3. Najnowszych rozwiązań z obszaru robotyki i sterowania urządzeniami.

Certyfikaty

W naszych parkach produkcyjnych korzystamy z wielu innowacyjnych rozwiązań w zakresie technologii, produkcji, magazynowania oraz logistyki produktów.

Posiadamy najważniejsze, międzynarodowe certyfikaty, dzięki którym możemy zagwarantować najwyższą jakość i bezpieczeństwo produkcji.

IFS

IFS. Międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności opracowany w 2002 roku przez przedstawicieli niemieckiego handlu detalicznego. Jest standardem powszechnie uznawanym w całej Europie Zachodniej (z wyjątkiem Wielkiej Brytanii, gdzie obowiązuje standard BRC).

BRC

BRC to międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności, który został opracowany w 1998 roku przez British Retail Consortium (Wielka Brytania). BRC to zbiór zaleceń i wytycznych dla firm działających w sektorze przemysłu spożywczego, zwłaszcza hipermarketów (przede wszystkim hipermarketów brytyjskich) oraz firm dostarczających własne marki (tzw. private labels). Uzyskanie przez firmę certyfikatu BRC dla całej marki produktów lub dla konkretnego produktu to gwarancja, że dany produkt pomyślnie przeszedł specjalistyczne testy i inspekcje, jest wysokiej jakości i jest bezpieczny dla konsumentów.

HACCP

HACCP  jest systemowym postępowaniem mającym na celu zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności poprzez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń bezpieczeństwa żywności z punktu widzenia jaj jakości zdrowotnej oraz ryzyka wystąpienia tych zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji żywności .Jest to również system mający na celu określenie metod ograniczania tych zagrożeń oraz ustalenie działań naprawczych.

Kodeks Żywnościowy czyli Codex Alimentarus jako najwyższe międzynarodowe gremium i autorytet w dziedzinie żywności definiuje system HACCP jako taki system, który:
- Identyfikuje
- Ocenia
- Kontroluje (opanowuje) zagrożenia istotne dla bezpieczeństwa żywności

UTZ

UTZ W ten sposób znakowane są surowce pochodzące ze zrównoważonych upraw. Wybór produktu opatrzonego znakiem UTZ daje realną szansę na zrównoważony rozwój rolnictwa i przetwórstwa, w którym interes ekonomiczny idzie w zgodzie z zachowaniem wysokich standardów etycznych i ekologicznych.

HALAL

HALAL potwierdza zgodność z wymaganiami dotyczącymi produkcji, pakowania i przechowywania produktów w kulturze muzułmańskiej, stanowiąc gwarancję, że produkty są wytwarzane zgodnie z normami prawa islamskiego. Halal w prawie muzułmańskim definiuje dozwolone rzeczy i czynności.

RSPO

RSPO Jesteśmy odpowiedzialną firmą, która dba o środowisko naturalne i nie przyczynia się do degradacji lasów tropikalnych.